Kwartetspel De Notelaer

 
 
Met deze kaartenpuzzel ontdek je het gebouw en het domein op een speelse manier met gans de klas.Vanuit de koepel in het Ronde Salon in de Notelaer keken Neptunus, Jupiter, Apollo en Cybele toe hoe de adellijke dames, heren en kinderen hun tijd verdreven met dansen en spelen. De architectuur tekent het paviljoen met zijn typische vormen aan de buitenkant en gebruikt de goden in zijn ornamenten aan de binnenkant. Je kan je, samen met de leerlingen,  even god op aarde wanen, van het uitzicht genieten, de natuurelementen letterlijk en figuurlijk beleven. Met dit spel word je teruggeslingerd in de geschiedenis van de familie d’Ursel.
 
Spelend leren staat centraal.Mogelijke combinaties: 
 
De lln bezoeken de Notelaer met gids en lossen aansluitend de kaartenpuzzel op. Zodoende is het kwartetspel een toets voor de opgedane informatie. Voor verdere verwerking in de klas is er voor de leerkrachten een extra vragenlijst voorzien.
Kosten:  gids 35€ +1€ per lln inkom
Duur: bezoek + spel 1u30 tot 2u
Doelgroep: alle graden secundair onderwijs aso, tso, bso, kso
Aantal: 25 max
Periode: gans het jaar voor groepen 
 
Het spel wordt eerst gespeeld waarna de lln extra vragen krijgen over de inhoud. Deze vragen kunnen vooraf aan de leerkracht ter inzage worden bezorgd.
Een gids kan inhoudelijk een hulp zijn bij het oplossen van de vragen.
Kosten: inkom 1€ per lln + 35€ indien met gids.
Duur: spel + vragen 1u30 tot 2u
Doelgroep: alle graden secundair onderwijs aso, tso, bso, kso
Aantal: 25 max
Periode: gans het jaar voor groepen